Przykładowe
jadłospisy

Przykładowe Menu dla przedszkola

Poniedziałek

Wtorek

Środa

Czwartek

Piątek

 

Przykładowe Menu dla żłobka

Poniedziałek

Wtorek

Środa

Czwartek

Piątek

JADŁOSPIS DLA DZIECI W WIEKU 1-3 LAT O ZAPOTRZEBOWANIU ENERGETYCZNYM 1000-1200 KCAL NA DOBĘ Zaznaczono alergeny występujące w posiłkach zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011 ZAZNACZONO ALERGENY WYSTĘPUJĄCE W POSIŁKACH ZGODNIE Z ROZPORZĄDZENIEM 1169/2011 Z DNIA 25 PAŹDZIERNIKA 2011.: dania zaproponowane w jadłospisie zostały przygotowane w oparciu o składniki mogące zawierać w swoim składzie substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji takie jak: 1.zboża zawierające gluten, 2. Skorupiaki i produkty pochodne, 3.jaja i produkty pochodne, 4.ryby i produkty pochodne, 5.orzeszki ziemne, 6.soje i produkty pochodne, 7.mleko i produkty pochodne, 8. orzechy, migdały, 9.Seler i produkty pochodne, 10. Gorczyca i produkty pochodne, 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne,12. Dwutlenek siarki i siarczany, 13. łubin i produkty pochodne, 14. Mięczaki i produkty pochodne.